Årsberetning 2020

Efter generalforsamlingen d. 29. februar troede vi, at alt ville være som tidligere år. Men alt blev anderledes.

I januar og februar måned havde vi sendt en del fondsansøgninger afsted, og efter den hårde nedlukning d. 11. marts, blev vi ved med at tro, at i september måned var den epidemi nok godt overstået.

Vi havde fået støtte fra Fonden Nørre Vosborg, Færchfonden, Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde, Jyllands-Postens Fond, Statens Kunstfond, Ulfborg Sparekasses Fond, Holstebro, Skive og Lemvig Kommune. Tak for alle donationerne, som muliggør festivalen.

Så arbejdet med at finde fortællere, lave program, lave aftaler med hotellet og forberede alt til festivalen fortsatte vi med. Alt var ordnet, klar og på plads, men til vores bestyrelsesmøde d. 14. august måtte vi se os indhentet af Corona. Både direktør Helle Sigh fra Nørre Vosborg og vi fandt det ikke ansvarligt og sikkert nok at afholde en festival. Alt blev aflyst.

Mange fortællere blev kede af det, de var allerede godt i gang med at forberede fortællinger, og de havde glædet sig til festivalen.

Fondene og kommunerne, som ville støtte os økonomisk, reagerede meget forskelligt. Nogen ville have deres penge igen, andre sagde, at vi måtte overføre pengene til 2021, hvis vi ville lave et program, med lignende tiltag f.eks. børne- og ungeprogram, med professionelle og internationale fortællere, som vi havde fået pengene til.

Så med et slag blev der meget stille, og det blev efteråret også.

Bestyrelsesmøderne blev holdt på computeren, med de ulemper og fordele det nu kan have.

I slutningen af året blev generalforsamlingen flyttet til maj måned, for at være sikker på, at vi kunne afholde den.

Samtidig viskede vi tavlen ren og lagde aflysningen af festivalen 2020 bag os.

Vi startede fra bunden med et nyt program, så både tema og fortællerholdet blev nyt. Desværre må vi hvert år skuffe dygtige fortællere, fordi der ikke er plads i programmet til alle, som gerne vil være med.

Bestyrelsens ønsker for 2021

Vi glæder os til og håber, vi kan gennemføre festivalen d. 25.-26. september med temaet ”Forunderlige Verden” med de restriktioner, der evt. vil være til den tid. Programmet er sendt til trykkeriet, så om meget kort tid vil den ligge på vores hjemmeside. I år vil man kun kunne købe billetter via et link, der kommer på vores hjemmeside, for at vi kan holde styr på hvor mange og hvem, der kommer med til festivalen.

Husby Efterskole har takket nej til at være med i år pga. lærerskifte. Grønbjerg, Hover/Torsted og Bøvling Friskole har heller ikke ønsket at være med i år pga. ekstra arbejdsbyrde i forbindelse med Corona. Alle fire skoler vil gerne være med en anden gang. Heldigvis har Holstebro Friskole sagt ja til at være med, med deres 7., 8. og 9. klasser.

Tusind tak for et rigtig dejligt samarbejde med Nørre Vosborg, direktør Helle Sigh, administrationssekretær Johanne Marie Sørensen, forvalter Jørgen Poulsen, hotellet og alle de frivillige.

Nu glæder vi os til endnu et nyt år, hvor vi sammen skal lave fortællefestival.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}